Magic Motown on Monday!

January 8, 2020
| 0 Comments

Magic of Motown

Elke maandagavond van 20:00 tot 23:00 uur!

Legendarische Soul Classics

Dat het wereldberoemde platenlabel Motown na ruim 50 jaar nog altijd springlevend is, bewijst de signing van onze eigen Waylon. Sinds vorig jaar eert Danceteria wekelijks het label van oprichter Berry Gordy, die Motown startte met de opbrengsten van zijn schrijversaandeel in ‘Reet Petite’ van Jackie Wilson. Je hoort naast de bekende hits uit vijf decennia Hitsville USA ook veel rarities en exclusieve tracks. En we voegen daar binnenkort nog een paar dingen aan toe. Luister dus iedere maandag ‘Magic Of Motown‘ van 20.00-23.00 uur!


History of Soul

Soul is oorspronkelijk de naam voor een muziekstijl, ontstaan uit rhythm and blues en gospelmuziek. Het kwam op onder de Afro-Amerikaanse bevolking in het zuiden van de Verenigde Staten in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De eerste opnamen van Ray Charles, Sam Cooke en James Brown worden gezien als het begin van soul. Bij soul figureert veelal een enkele zanger(es) met ondersteuning van een traditionele band met ritmesectie en koperblazers.

De term Soul zou staan voor Sound Of United Love.

Inmiddels wordt de term ook vaak gebruikt als algemenere naam voor Afro-Amerikaanse muziek.

Soul wordt ook wel De Vader Van R&B Genoemd.

Motown, oorspronkelijk Tamla Motown, is de naam van een platenmaatschappij, in 1959 opgericht door Berry Gordy in Detroit. Motown is de afkorting van ‘Motor Town’, een bijnaam voor de stad Detroit. Tegenwoordig is Motown in handen van het grootste muziekconcern ter wereld, Universal Music Group.

Kenmerk van de “Motown-sound”, het typisch geluid van de platen van het Motown label, is dat ieder instrument zodanig werd opgenomen en in de stereo-mix gezet dat de instrumenten een eigen plek in het spectrum kregen. Het label beschikte over een huisband, genaamd de the Funk Brothers, die op een groot deel van de platen van het label voor de muzikale begeleiding zorgde. Bekende Motown artiesten zijn: Michael Jackson en The Jackson Five, Diana Ross en The Supremes, Lionel Richie en The Commodores, The Temptations, Stevie Wonder, The Four Tops, Smokey Robinson en The Miracles, Marvin Gaye en Rick James.

Check: The Magic of Motown Roadshow!

Een avondje swingen op soulmuziek uit de sixties, seventies en eighties kan nog gemakkelijker. Vanaf nu is er namelijk ‘Magic of Motown’: een avondvullend eerbetoon aan de specifieke Hitsville USA-sound. Muzikaal entertainment met maximale herkenbaarheid als uitgangspunt. Magic of Motown is de enige officiële Motown – soul show, maakt gebruik van de originele muziekbanden en is bovendien erg betaalbaar…

Feest der herkenning

Deze nostalgische soul show kan op maat worden gemaakt. In principe duurt hij vier uur, maar korter of langer kan uiteraard ook. Er komen o.a. drie showblokken voorbij: drie geweldige zangeressen denderen door de hits van The Supremes, Martha & the Vandellas, Mary Wells, etc.; evenveel aantrekkelijke heren trakteren de gasten op soulnummers van The Temptations, The Four Tops, Smokey Robinson, etc.; terwijl in het laatste blok diverse combinaties worden gezongen: van duet tot sextet. De historie van vijftig jaar Motown hits was nog nooit eerder op een zo tot de verbeelding sprekende manier over het voetlicht gebracht. Een avond vol nostalgische soul dus met zes verbluffend goede vocalisten, die het beroemdste platenlabel op indrukwekkende wijze eren.
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Check voor vragen over boekingen, beschikbare data en / of tarieven de site van ‘Magic of Motown’