Hoe u een luchtcompressor kiest in 5 vragen?

March 6, 2021 AIR-COMPRESSOR
| 0 Comments

Hoewel het aantal keuzes voor compressor overweldigend kan zijn, kan het selecteren van de juiste worden gemakkelijk gemaakt door een paar belangrijke vragen te stellen.

Wat is de applicatie?

Luchtcompressoren worden gebruikt voor een breed scala aan taken – van het oppompen van banden tot het aandrijven van gereedschappen tot het bedienen van een fabriek. De applicatie bepaalt het type compressor dat u nodig heeft. Bijvoorbeeld:

Draagbare luchtcompressoren zijn zeer geschikt voor het bedienen van persluchtgereedschap door één persoon
Stationaire, eentraps luchtcompressoren worden vaak gebruikt voor houtwerkplaatsen, restauratie en onderhoud van auto’s, kleine bedrijven of onderhoud van faciliteiten.
Tweetraps luchtcompressoren worden aanbevolen voor auto-winkels met meerdere compartimenten, lichte commerciële winkels en industriële toepassingen.
Roterende schroefluchtcompressoren worden aanbevolen voor toepassingen die constante luchtvolumes nodig hebben, waarvoor een compressor 100 procent van de tijd moet draaien om het gereedschap bij te houden dat nodig is voor de klus.

Welk luchtgereedschap ga je gebruiken?

Sommige luchtgereedschappen hebben meer lucht nodig dan andere. Dit wordt gemeten in standaard kubieke voet per minuut (scfm). Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om de juiste luchtcompressor te selecteren op basis van uw gereedschap.

Zoek eerst de tool die de meeste scfm vereist en vermenigvuldig dat aantal met 1,5. Dit geeft de compressor wat ruimte voor toekomstige uitbreiding of zwaarder gebruik van gereedschap. Als u meer dan één gereedschap tegelijk gebruikt, telt u de scfm-vereisten voor elk gereedschap bij elkaar op en vermenigvuldigt u dat aantal met 1,5.

beste compressor

Zorg er vervolgens voor dat de gekozen compressor een output van kubieke voet per minuut (cfm) biedt die gelijk is aan of groter is dan de vereiste van de vergelijking in stap één. Als de gereedschappen die u afzonderlijk wilt gebruiken bijvoorbeeld een slagmoersleutel zijn met een classificatie van 5 scfm, een ratel met een classificatie van 4 scfm en een schuurmachine met dubbele werking met een classificatie van 9 scfm, dan moet de luchtcompressor een cfm-classificatie hebben van 13,5 of meer. Dit komt doordat de dubbelwerkende schuurmachine de hoogste scfm-eis heeft, en 9 scfm vermenigvuldigd met 1,5 is 13,5 cfm.

Als u van plan bent om alle drie deze gereedschappen tegelijkertijd te gebruiken, moet de compressor een cfm-beoordeling van 27 of meer hebben – een beoordeling die wordt bereikt door de scfm-vereisten van de drie gereedschappen (18) bij elkaar op te tellen en dat aantal met 1,5 te vermenigvuldigen.

Hoe vaak gaat u de luchtcompressor gebruiken?

Als u van plan bent om regelmatig te gebruiken – meerdere keren per week -, kies dan een compressor met een 50/50 inschakelduur, zoals een draagbare gietijzeren of aannemerscompressor.

Kies voor dagelijks commercieel of industrieel gebruik een luchtcompressor met een hogere inschakelduur, zoals hoogwaardige gietijzeren, eentraps, tweetraps of roterende schroefcompressoren.

Houd er rekening mee dat luchtgereedschap dat een groter luchtverbruik vereist, een grotere luchtcompressor nodig heeft om correct te werken. Hiermee moet vooral rekening worden gehouden.

Welk type stroom is beschikbaar?

Draagbare compressoren werken doorgaans op circuits van 115 volt en 15 ampère. Stationaire, enkeltraps compressoren en enkele grote draagbare compressoren werken op 230 volt enkelfasige stroom. Tweetraps luchtcompressoren van 10 pk en groter werken alleen op driefasevermogen, terwijl tweetrapscompressoren van 5 pk en 7,5 pk beschikbaar zijn voor enkelfasige en driefasige stroom. Als er geen elektrische stroom beschikbaar is, is een gasluchtcompressor vereist.

Heeft u plannen voor toekomstige uitbreiding?

Als er plannen zijn om het bedrijf of de operatie in de nabije toekomst uit te breiden, en voor deze plannen is meer lucht nodig, dan is het goedkoper om nu de volgende grotere luchtcompressor aan te schaffen dan om in de toekomst een tweede compressor aan te schaffen.

Gebruik deze tips om onze grote verscheidenheid aan luchtcompressoropties te verkennen en er een te vinden die bij u past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *