Danstraks

January 8, 2020
| 0 Comments

Danstraks

Danstraks‘. Hartstikke swingend, bij tijd en wijle informerend door middel van uitgebreide interviews, kortom altijd groovin’ and movin’.

Vanaf nu is de vrijdagavond van Danceteria nog swingender! Veel funk, swingbeat, classic disco en andere opzwepende ritmes vliegen je tussen 20.00 en 23.00 uur om de oren in ‘Danstraks‘. Met wekelijks de DW-Triplemix en regelmatig exclusieve interviews.

We hebben ze! De legendarische mixen uit het Disconet-archief zijn we nu aan het digitaliseren en je hoort er iedere vrijdagavond in ‘Danstraks’ TWEE voorbijkomen (in het tweede en derde uur). De Disconet-mixen werden vanaf de tweede helft van de jaren zeventig gemaakt door een geselecteerd clubje DJ’s dat ook al nieuwe platen testte voor platenmaatschappijen. In de dertien jaar erna zijn er verschillende spraakmakende remixen (re-edits) gemaakt, die niet zelden commercieel werden uitgebracht. Maar er zat ook veel foute disco tussen, die tegenwoordig wel erg gedateerd klinkt. Van beide soorten hoor je de beste trax!

Danceteria DW Triplemix

De D(anceteria) W(eekly)-TripleMix was een programma in de wekelijkse Danceteria-shows op Radio 3FM in de mid-90s. Elke week mixte een gerenommeerde mixer 3 platen aan- en inelkaar die op enige wijze met elkaar temaken hadden. Vele mixen uit het verleden zijn bewaard gebleven in het Danceteria archief en worden nu wekelijks uitgezonden op vrijdagavond zo rond 20:45 uur. Nu onder de naam D(anstraks) W(eekly)-TripleMix!

DJ’s/Thuismixers die zich ook willen wagen aan het produceren van een Triplemix kunnen deze altijd opsturen naar Danceteria en wie weet hoor je jouw mix terug op Danceteria!